top of page

Krpanova Svetovalnica

Garažna vrata standardi

  • Sodobna garažna vrata so tista vrata, ki: zadostujejo vsem protivlomnim zahtevam, so dobro toplotno izolirana, protipožarno odporna, omogočajo varno uporabo, s pogoni, ki zagotavljajo primerno odpiranje in zapiranje, medtem ko uporaba različnih materialov omogoča, da se prilegajo k različnim arhitekturnim potrebam.
     

  • Od leta 2005 morajo imeti vsa vrata oznako CE, kar pomeni da sledijo evropskim standardom – zagotavljajo varno uporabo, s katero preprečimo: ukleščenje prstov, padec vrat ipd., kar se je pred tem pogostokrat dogajalo.
     

  • Evropski standard 13241-1 pomeni, da so vrata certificirana tako z varnostnimi kot okoljevarstvenimi zahtevami: vodotesnost, uhajanje škodljivih snovi v ozračje, toplotna in zvočna izolativnost, odpornost proti vetru, prepustnost zraka in že omenjena varnost pri odpiranju in zapiranju. Na kakšen način je slednje izvedbeno zagotovljeno?
     

  • S tesnili in dodatnimi tesnili se zagotavlja zaščita pred vremenskimi vplivi, posamezne sekcije, kotni podboj in tečaji preprečujejo vkleščenje prstov, medtem ko varnostna izklopna avtomatika poskrbi, da se vrata, če naletijo na oviro, nemudoma ustavijo. 

"Prostor se prične z vrati, pogled z oknom."

bottom of page